Рисуване върху фасади

Графикс Дизайн гр.Варна и Бургас предлага концепции за фасадни широкоформатни рисунки и графити върху фасади на сгради.

Не винаги за широкоформатна реклама е  подходящ  дигиталният печат върху винил. Основен недостатък на винила е сравнително ниската му трайност и нуждата от постоянна подмяна поне веднъж годишно, за да изглежда свеж. Освен това винилната печатна реклама не е приложима  навсякъде. В много случаи самата архитектура на сградата не позволява да се впише геометрично и визуално  рамка с винил. Има начин  да се използва максимално цялостно фасадата за рекламна площ, чрез подходяща композиция на проект за рисувана фасада, който да се вписва елегантно между прозорците и всички останали архитектурни елементи на сградата. По този начин чрез рисуване върху фасада се използва цялата огромна площ на сградата, а архитектурните елементи просто стават част от проекта. Постига се възможно най - голяма рекламна площ. Точно в такива случаи  рисунките върху фасада или графити са  подходящи. Този ефект не може да се постигне с традиционните в момента методи на винилна реклама. При винилната реклама винаги съществува ограничение на рекламното поле, съобразено и продиктувано от свободната за монтаж  площ върху фасадата. С екстериорни рисунки върху сгради  може да се постигнат  много интересни перспективни и визуални ефекти. Върху големи площи те са особено впечатляващи  и запомнящи се. А това е целта на всяка реклама.

Рисунките върху сгради и фасади са много подходящ начин да направите вашата марка или  бизнес сграда запомняща се и  дори да се превърне в емблематично място на вашия град.

Екстериорната рисунка е много трайна, ако строителните дейности  на самата фасада са били качествени. Дори и след време да започнат да се появяват пукнатини или отронване на част от мазилката, върху която е рисувано изображение, дефектите не си личат, понеже са много малки детайли на фона на голямата изобразена площ.

Подсилването на ефекта на графитите и рисунките по сгради и фасади се постига чрез много малко допълнително финансово вложение за фасадно осветление.

Студио за дизайн Графикс гр. Варна и Бургас, предлага проектиране и изпълнение на фасадни рисунки и графити.